KONYA / EREĞLİ - Öğretmen Abdurrahim İlkokulu

Ock

Konya İnsan Mektebi'nin "HER OKULDA " Projesi kapsamında okulumuzda 4.sınıflar belirlenen kitapları okuyorlar.

Ock

Ara

Konya il Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün İnsan Mektebi projesine bağlı olarak yürütülen "Her (Oku)lda Projesi" yazar buluşması etkinliklerine Gece: Yoldaki Büyük Serüven adlı kitabımızın Yazarı @_fulya_yilmaz_  ile devam ediyoruz. Öğrencilerimizin sabırsızlıkla beklediği bu etkinlik serinin ikinci kitabıyla devam edecektir.

Güvenli Okul kapsamında okulumuzda bilgilendirme yapıldı

15 Temmuz Panomuzu öğrencilerimizle hazırladık

Ağu

Sınıf Öğretmenimiz Derya Yalçın ve öğrencileri , proje ortaklarıyla beraber yıl boyunca yürüttükleri projeleriyle ETWINNING KALİTE ETİKETİ aldılar

Ağu

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bilim Tırı, Okulumuzda öğrencilerimizle  buluştu.

"Fen, fizik, matematik , kimya, akıl ve zeka oyunları konularında öğrencilerimizi hem eğlendirip hem de öğrenmelerini sağlandı. Dinozor, sensörlü robotlar, akıl zeka oyunları, vücut organları, gibi materyalle öğrenci guruplarımızın seviyelerine uygun 30 dakika ile bir saat arasında değişen sunum ve eğitimler verdiler.

Haz

Bugün Sınıf öğretmenimiz Derya YALÇIN ve 3/B Sınıfı "Cesur Tohum Pino" adlı çocuk kitabının yazarı Serap Şahin ile  bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşide okuma ve sorgulama teknikleri ile kitabımızdan hareket ederek küçük bir atölye çalışması da yapıldı. Sınıf Öğretmenimiz Derya YALÇIN ve öğrencileri Sn. Serap Şahin'e yazarlık ve eğitimcilik hayatında başarılar diliyor, değerli katkıları için çok teşekkür ettiler.

Haz

Öğretmen Abdurrahim İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı ve Kâzım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Okulu, özel eğitim öğrencileriyle birlikte yürütülen e-Twinning projesi kapsamında, Türkiye ve Litvanya'dan okulların katıldığı "I am growing plants/ Bitki yetiştiriyorum" adlı etkinliği gerçekleştirdi.

Nisan ayında gerçekleştirilen etkinlik süresince, öğrencilerle birlikte toprak çapalandı, gübrelendi, tohumlar ekildi ve sulandı.

Ayrıca çiçek ekme, sulama ve bakımını yapma çalışmaları da yapıldı.

Proje ile öğrencilerin sınıf ortamının dışına çıkmaları sağlandı ve yaşayarak öğrenmeleri hedeflendi. Sorumluluk alma ve iş birliği becerilerini geliştirmeleri sağlandı.

Ayrıca öğrencilerin kendine güven, takdir edilme, cesaret, işe yarama gibi sosyal değerlerinin gelişimine katkıda bulunuldu.

May

Derya Yalçın ve öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını çeşitli etkinlikler yaparak kutladılar.